19 Ιουν 2018

Μοναδική γιορτή ελπίδας το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος"

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018,
ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του 23ου Παιδικού Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" με την Θεατρική Παράσταση "Άννυ" από το Θεατρικό Εργαστήρι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών.

Από την   έως τις 15 Ιουνίου 2018, παιδιά από, Δημοτικά Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, του Δήμου Αχαρνών, έδωσαν εξαιρετικές μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, μετατρέποντας το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" σε μια μοναδική γιορτή ελπίδας για τον Δήμο Αχαρνών.

Η Πρεμιέρα του 23ου Παιδικού Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" ,  την Παρασκευή  1η Ιουνίου 2018, έγινε με την εξαιρετική παρουσίαση παραδοσιακών χορών από,  το 10ο, το 15ο και το 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, ενώ το Σάββατο "ανηφόρισαν" στον λόφο του Προφήτη Ηλία και έδωσαν μια έξοχη παράσταση,  τα παιδικά  χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων: Παραδοσιακή Αναβίωση Αχαρναϊκή Κληρονομιά, Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής "Ο Καπετάν Ευκλείδης",  Λαογραφικός Σύλλογος Αχαρνών "Ο Κόκκινος Μύλος" και Σύλλογος Θεσσαλών Αχαρνών.

Οι παραστάσεις του 23ου Παιδικού Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 με την  φαντασμαγορική παράσταση: "Ταξιδεύοντας με χορούς και Τραγούδια" από τα  Μοντεσσοριανά Σχολεία με τη συμμετοχή παιδιών προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού.

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 οι μαθητές από 19ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, έδωσαν μια όμορφη χορευτική παράσταση με Παραδοσιακούς Χορούς από όλη την Ελλάδα, παρουσία του Προέδρου  της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κώστα Καρυδάκη. Ενώ την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου, το ανοιχτό Θέατρο Μίκης  Θεοδωράκης "ξεχείλισε" από, τραγούδια, χορούς και χειροκροτήματα στην παράσταση των παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αχαρνών παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργου Δασκαλάκη.

Στις 8 Ιουνίου 2018 οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ανέβασαν την υπέροχη Θεατρική Παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας" εντυπωσιάζοντας με τις όμορφες ερμηνείες τους σε ένα κλασικό και αγαπημένο παιδικό μυθιστόρημα.

Το Πρόγραμμα της Δευτέρας 11 Ιονίου 2018, του  23ου Παιδικού Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" περιλάμβανε το Δημοτικό Σχολείο Βαρυμπόπης με ένα χορούς και τραγούδια από τα Επτάνησα και το Θεατρικό δρώμενο  "Ο Γατόκηπος" από το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, οι μαθητές  του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών εντυπωσίασαν με τα  θεατρικά δρώμενα και τη δραματοποίηση παραμυθιών υπό την καθοδήγηση του εργαστηρίου χορού και μουσικοκινητικής  του Τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 σειρά είχαν αυτή τη φορά τα παιδιά των παιδικών χορευτικών τμημάτων των συλλόγων: Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αχαρνών, Σύλλογος Πελοποννησίων Αχαρνών και Σύλλογος Κρητών Αχαρνών.

Η "αυλαία" για το 23ο Παιδικό Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" έπεσε με τη Θεατρική Παράσταση "Άννυ" από το Θεατρικό Εργαστήρι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών.

Με την ευκαιρία της λήξης του  23ου Παιδικού Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Χάρη στις προσπάθειες όλων των παιδιών που συμμετείχαν στο παιδικό φεστιβάλ , των εκπαιδευτικών ή/και των εκπαιδευτών που ανέλαβαν την καθοδήγηση των παιδιών  στις παραστάσεις, το  23ο Παιδικό Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" μας προκάλεσε  αισθήματα, υπερηφάνειας, χαράς  και ελπίδας.
Η μετονομασία του Παιδικού Φεστιβάλ  σε  Παιδικό Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" δημιουργεί μια διαχρονική αφορμή μνήμης για τον αποτρόπαιο τρόπο που χάθηκε μια παιδική ψυχή, αλλά μας δείχνει παράλληλα την "οδό" που πρέπει να ακολουθήσουμε, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας τη δημιουργικότητα και τη λάμψη των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο το Παιδικό Φεστιβάλ "Μάριος - Δημήτριος Σουλούκος" μετατρέπεται σε μια εμβληματική παιδική γιορτή ελπίδας"