11 Ιουν 2018

«ΠΑΝΗΓΥΡΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!

Για την μεγάλη ικανοποίηση της Τουρκίας στις προτεινόμενες αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας στα ελληνικά σχολεία, κάνουν λόγο σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως επισημαίνουν οι Τούρκοι, οι κυριώτερες σημαντικές αλλαγές που αφορούν την Τουρκία είναι ότι από εδώ και πέρα δεν θα αναφέρεται Κωνσταντινούπολη, αλλά… Ιστανμπούλ, ότι στην Σμύρνη ο ελληνικός στρατός… διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων και ότι δεν υπήρξε… ποντιακή γενοκτονία και όπως τονίζεται, όλα αυτά είναι πορίσματα «σοβαρών» μελετών ειδικών Ελλήνων ιστορικών. Μάλιστα!!!
Ιδιαίτερα εξαίρεται ο ρόλος για τις αλλαγές αυτές του εκ Κωνσταντινούπολη, ή καλλίτερα του εκ Ιστανμπούλ, ομογενή υπουργού Παιδείας, κ Γιαβρόγλου- Gavroğlu. Επίσης εξαίρεται ο ρόλος των Ελλήνων καθηγητών ιστορίας, Polymeris Voglis και Haris Athanasiadis, γιατί συνέβαλαν με το…  «βάρος» της ιστορικής τους κατάρτισης σε αυτές τις «ορθές» αλλαγές στα βιβλία της ελληνικής ιστορίας.


Μάλιστα όπως αναφέρεται, ο κ Αθανασιάδης είναι αυτός που έγραψε την αληθινή ιστορία της Σμύρνης, ότι δηλαδή οι Έλληνες… διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων, ενώ οι δυο αυτοί καθηγητές υποστηρίζουν ότι δεν διαπράχτηκε ποντιακή γενοκτονία!!!
Επιτελούς, όπως αναφέρεται, οι Έλληνες θα μάθουν την ορθή ιστορία και το πως όχι μόνο δεν υπέστησαν γενοκτονία αλλά… διέπραξαν οι ίδιοι γενοκτονία σε βάρος των μουσουλμάνων!
Μάλιστα προτείνεται τώρα αυτοί οι Έλληνες σπουδαίοι ιστορικοί να κληθούν να διδάξουν ιστορία και στους… Αρμένιους, Ασσύριους και Κούρδους, για να μάθουν και αυτοί την πραγματική ιστορία. Τώρα, το πώς θα τους… υποδεχτούν όλοι αυτοί, αυτό είναι άλλο θέμα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκ
ολόγος