21 Ιουν 2018

Μας έβαλαν τα «γυαλιά» οι Ιάπωνες: Εταιρεία ζήτησε συγγνώμη επειδή υπάλληλος έλειψε για φαγητό 72΄σε επτά μήνες

Συγγνώμη από τους πελάτες της και μάλιστα από τηλεοράσεως ζήτησε μια ιαπωνική εταιρεία ύδρευσης επειδή ένας υπάλληλός της πιάστηκε να λείπει για μικροδιαστήματα από το γραφείο του, προκειμένου να κάνει διάλειμμα για φαγητό!
Ο 64χρονος υπάλληλος της Kobe City Waterworks Bureau έλειψε συνολικά 72 λεπτά σε διάστημα επτά μηνών (!) από το γραφείο του σε προάστιο της Οσάκα, αλλά τα αφεντικά του έκριναν ότι κατασπατάλησε το χρόνο εργασίας που πλήρωνε η εταιρεία για να πετάγεται για ένα τρίλεπτο κάθε φορά σε κοντινό κατάστημα προκειμένου να αγοράσει φαγητό. Του έκοψαν μάλιστα μισό μεροκάματο για παραδειγματισμό!
Ο «δράστης» συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όταν ένας προϊστάμενός του τον είδε από το παράθυρο να διασχίζει το δρόμο για να αγοράσει από το απέναντι κατάστημα κάτι να φάει.
Στελέχη της εταιρείας ζήτησαν από τηλεοράσεως συγνώμη από τους πελάτες για το «σκάνδαλο» κάνοντας βαθιές υποκλίσεις!
«Είναι εξαιρετικά λυπηρό που έγινε ένα τέτοιο σκάνδαλο και θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας συγνώμη», είπαν.
Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να υπερασπιστούν τον 64χρονο εργαζόμενο χαρακτηρίζοντας «παράλογη» την ποινή.
«Δεν θα μπορούν ούτε στην τουαλέτα να πηγαίνουν τώρα οι άνθρωποι;. Μοιάζει με σκλαβιά», έγραψε ένας στο Twitter.
«Η ποινή είναι εντελώς παράλογη – έλειψε 26 φορές από ένα τρίλεπτο σε διάστημα επτά μηνών, δηλαδή έφευγε από το γραφείο μια φορά την εβδομάδα», πρόσθεσε ένας άλλος.
Η υπόθεση επανέφερε στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης την ιδιότυπη εργασιακή κουλτούρα στην Ιαπωνία, όπου οι εργαζόμενοι σπάνια παίρνουν άδεια ασθενείας και εργάζονται απίστευτα πολλές ώρες. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το προσωπικό σχεδόν στο ένα τέταρτο των εταιρειών της χώρας εργάζεται -συχνά αμισθί - πάνω από 80 ώρες υπερωρία το μήνα, ενώ το 12% εξ’ αυτών σπάει το φράγμα των 100 ωρών μηνιαίως.