21 Ιουν 2018

Τότε «Αγανακτισμένοι», σήμερα «χιτλερικοί»

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πληρώνονται σήμερα με το ίδιο νόμισμα για τις πολιτικές ακρότητες και τις επαναστατικές εξαλλοσύνες τους όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση. 
Από το 2010 και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ ανέχθηκε και φλέρταρε ανοικτά με τον πολιτικό τραμπουκισμό που άσκησαν «αγανακτισμένοι» πολίτες, και είχαν ως θύματα υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Κωστής Χατζηδάκης, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Σημίτης, Δημήτρης Σιούφας, Κώστας Σκανδαλίδης και Γιώργος Πεταλωτής, είναι ορισμένα μόνο από τα δεκάδες θύματα των τραμπούκων. 
Ο Αλέξης Τσίπρας επένδυσε πολιτικά στην ακραία πόλωση και στους τραμπουκισμούς που εκδήλωσαν τα δυο άκρα της «πλατείας», τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα απαξιωθεί ακόμη περισσότερο το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα και θα ανοίξει επιτέλους η πόρτα της εξουσίας για εκείνον. Ενδεχομένως να είχε δίκιο. Το μόνο που δεν σκέφτηκε όμως, ήταν τι θα κάνει με το «τέρας» του πολιτικού τραμπουκισμού και της πολιτικής βίας, όταν εκείνος πια θα βρισκόταν στην κυβέρνηση.
«Την Δημοκρατία δεν την στοχοποιούν οι πολίτες που μουτζώνουν το Κοινοβούλιο. Το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία τα υπονομεύσατε εσείς έναν χρόνο πριν, όταν εξουσιοδοτήσατε τον Υπουργό Οικονομικών να υπογράφει ερήμην του ελληνικού κοινοβουλίου συμβάσεις που αφορούν το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» διαπίστωνε στις 3 Ιουνίου του 2011, με περισσό θράσος από τη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τα περιστατικά προπηλακισμών σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων. Ο κ. Τσίπρας έκλεινε το μάτι στους «αγανακτισμένους» πολίτες. 
«Ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμησης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντας τις σε υποκινητές» έκανε λόγο την ίδια μέρα η ανακοίνωση του τότε Συνασπισμού, με αφορμή την επίθεση «αγανακτισμένων» πολιτών σε βάρος του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή. Ο κ. Πεταλωτής μάλιστα, είχε αναγκαστεί να φύγει από την πίσω πόρτα του ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, (όπου βρισκόταν για ομιλία), για να αποφεύγει το συγκεντρωμένο πλήθος. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του Συνασπισμού καλούσε μάλιστα την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο και να φύγει «έστω από την πίσω πόρτα» ή «από την ταράτσα», παραπέμποντας έτσι ακόμη και 
Στον Πρόεδρο Ντε Λα Ρούα που έφυγε με ελικόπτερο από το προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για αρκετά χρόνια, πριν φθάσει στην εξουσία, καλλιέργησε την λογική του πολιτικού τραμπουκισμού. Χωρίς κανέναν δισταγμό ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις επιθέσεις πολιτών κατά εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας μάλιστα και επιχειρήματα: «Η αγανάκτηση του κόσμου είναι που συγκεντρώνει τα πλήθη στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Έτσι και χθες αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες που με ψυχραιμία εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στην πολιτική του μνημονίου και της τρόικας. Είναι αυτονόητο ότι σε μια πόλη που καταφθάνουν 3 κλούβες των ΜΑΤ, που αποκλείονται οδικές αρτηρίες θα συγκεντρωθεί κόσμος» ανέφερε η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του Συνασπισμού το καλοκαίρι του 2011. Επιπλέον, για την αναφορά σε ονόματα συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που εντοπίστηκαν από τη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στους πολίτες που προπηλάκισαν τον κ. Πεταλωτή, έκανε λόγο για «ασφαλίτικη λογική που είναι καταδικασμένη στην συνείδηση του κόσμου». Η λογική του Πάνου Καμμένου δεν ήταν πολύ διαφορετική τα προηγούμενα χρόνια. Όταν έλεγε σε κατοίκους της Χαλκιδικής να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Πάχτα ή όταν φώναζε στους πολιτικούς του αντιπάλους στη Βουλή «στα τέσσερα»!
Σήμερα είναι πλέον αργά. Οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, τους οποίους «χάιδεψαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, τώρα στρέφονται εναντίον τους. Τα τελευταία περιστατικά αποδοκιμασίας σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της Θεοδώρας Τζάκρη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με αφορμή την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για το Μακεδονικό, προκαλούν αγωνία στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει πια «αυθόρμητες συγκεντρώσεις αγανακτισμένων πολιτών». Τώρα πια πρόκειται για «ακροδεξιούς», «φασίστες» και «χιτλερικούς» που επιπλέον υποκινούνται από την Νέα Δημοκρατία. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εκείνος ευθύνεται για τις αποδοκιμασίες που υφίστανται κυβερνητικά του στελέχη. «Οι δήθεν αυθόρμητες αποδοκιμασίες από πολίτες σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά στημένα επεισόδια από μεμονωμένα ακροδεξιά στοιχεία και με την συμμετοχή της ΝΔ. Πρόκειται για περιθωριακές ενέργειες και ως τέτοιες τις αντιμετωπίζουμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι αυτοί που τον αποδοκίμασαν είναι «χιτλερικοί». Από την πλευρά της, η κ. Τζάκρη χρησιμοποίησε «ασφαλίτικη λογική» (κατά την φρασεολογία του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ το 2011) και «έδωσε» τον πρώην υπεύθυνο οργανωτικού της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Ν.Δ. Ηλία Πιόγκα, ότι μαζί με «μια χούφτα χρυσαυγίτες» της επιτέθηκαν στα Γιαννιτσά. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ που στο παρελθόν ανέχθηκαν και επένδυσαν στους «αγανακτισμένους» πολίτες, για να κατακτήσουν την εξουσία, σήμερα τους αποδοκιμάζουν. Όμως, η αποδοκιμασία άργησε να έρθει αρκετά χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα παρακολουθεί με αμηχανία να τον εκδικείται η «πλατεία», να τον εκδικούνται οι «αγανακτισμένοι» πολίτες, τους οποίους ανέχθηκε για χρόνια. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τώρα παρακολουθούν με θλίψη τα ΜΑΤ να επιστρατεύονται όχι μόνο για να αποκλείσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και για να τους προστατεύουν στις μετακινήσεις τους. Και αυτή, ίσως, είναι η μεγαλύτερη πολιτική ήττα που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα.