29 Ιουν 2018

Ο Ερντογάν σε επιστολή στα Σκόπια: «Αγαπητοί απόγονοι των Οθωμανών μετά από αυτή τη νίκη, μαζί θα γίνουμε ένα!»

Ο νέος σουλτάνος «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», Ερντογάν, ονειρεύεται και σχεδιάζει μεθοδικά την επανακατάκτηση των Βαλκανίων, τα οποία απελευθερώθηκαν από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τους άλλους Ορθόδοξους ηγέτες των Βαλκανίων το 1912-13 με τους βαλκανικούς πολέμους, κάτι που δεν χώνεψαν οι Τούρκοι ποτέ.

Σε ευχαριστήρια επιστολή του στους Σκοπιανούς-Τούρκους αδελφούς του αποκαλύπτει όλα αυτά τα «βρωμερά και υποχθόνια» σχέδια του για την βαλκανική χερσόνησο μέσω της ισλαμικής θρησκείας και της τουρκικής στρατιωτικής δύναμης που ετοιμάζει.

Συγκεκριμένα αναφέρει σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα πρακτορείου ειδήσεων στα Σκόπια :

Αγαπητοί απόγονοι των Οθωμανών,

Αγαπητοί αδελφοί,

Σας καλωσορίζω όλους με τα πιο εγκάρδια και αδελφικά συναισθήματα.

Εκφράζω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας για τον ενθουσιασμό σας και για τον ζήλο που επιδείξατε για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στη χώρα μας.

Ποια είναι τα συναισθήματά μας στην Κωνσταντινούπολη, την Μπούρσα, την Άγκυρα και στις 81 επαρχίες της χώρας μας, το ίδια ισχύουν και για τα Σκόπια.

Γνωρίζουμε καλά τα Σκόπια από την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και τον πολιτισμό σας.

Αναφέροντας τον ποιητή Yahya Kemal, τα Σκόπια συγκρίνονται με την Μπούρσα, εμείς εξακολουθούσαμε να αγαπάμε αυτή την πόλη.

Μέσω του κινηματογράφου, του θεάτρου και της λογοτεχνίας των καλλιτεχνών αγαπάμε αυτή τη πόλη, και ήμαστε ακόμα περισσότερο ερωτευμένοι με τα Σκόπια.

Αγαπάμε τα Σκόπια περισσότερο, εξαιτίας των αδελφών μας, οι οποίοι σε κάθε μας ταξίδι στα Βαλκάνια εκφράζουν την αγάπη τους, η οποία μας αγγίζει βαθιά στις καρδιές μας.

Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε την αγάπη μας για τα Σκόπια.

Γνωρίζουμε ότι τα Σκόπια θα μας αγαπούν πάντα.

Η Τουρκία, με το νέο ηγετικό της σύστημα που ακολούθησε αυτές τις εκλογές, παρέχει πλέον προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί ένα κράτος ισχυρότερο, πιο αποτελεσματικό, με όραμα την δυναμική τόσο για τον εαυτό του όσο και για αυτό το μέρος του πλανήτη.

Θα δημιουργήσουμε σε όλα τα Βαλκάνια και με τους αδελφούς μας στα Σκόπια, ένα πιο ειρηνικό και ευτυχισμένο μέλλον.

Θα ήθελα να συστήσω μια αρχή που επαναλαμβάνω σε κάθε περίπτωση στη χώρα μας. Θα γίνουμε ένα, θα γίνουμε μεγάλοι, θα γίνουμε ζωντανοί, θα γίνουμε αδέλφια, όλοι μαζί και με τα ΣΚΟΠΙΑ, όλοι μαζί στα Βαλκάνια.

Για άλλη μια φορά, σας ευχαριστώ για τον σεβασμό και την υποστήριξή σας.

Μέσα από εσάς συγχαίρω θερμά όλους τους αδελφούς στα Σκόπια, τη «Μακεδονία» και τα Βαλκάνια.

Υγεία!

Αυτή λοιπόν η ρητορική του Ερντογάν και η προοπτική να «ξαναγίνουν» τα Βαλκάνια ενιαία περιοχή με την σημερινή Τουρκία, γιατί αυτό εύχεται ο ίδιος, αποτελεί την επιτομή των επεκτατικών σχεδίων του ειδικά στην χερσόνησο μας, στην οποία σημειώνουμε «σιγοβράζει» ο εθνικισμός (σλαβικός και αλβανικός), πάνω στον οποίο ποντάρει βέβαια ο Τούρκος πρόεδρος .

Η Τουρκία θεωρεί τα Βαλκάνια κομμάτι της φυσικής σφαίρας επιρροής της από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και επί των ημερών του Ερντογάν έχει επενδύσει κόπο και χρήμα για να αυξήσει την πολιτική, πολιτισμική και οικονομική της επιρροή με μεγάλα έργα υποδομών, εγκαίνια πανεπιστημίων, αναπαλαίωση ιστορικών τεμενών και επενδύσεις.

Με αυτήν την πρακτική, καθώς και με την εξαπόλυση εκατοντάδων Τούρκων πρακτόρων προσπαθεί να «χειραγωγήσει» κυβερνήσεις, κόμματα, ιδρύματα κα.

Σκοπός του είναι να πέσουν τα Βαλκάνια ως «ώριμο φρούτο» στα χέρια του με την Τουρκία να αποτελεί φυσικά τον « πασά» της περιοχής.

Σε προ τριμήνου άρθρο μας με τίτλο ( «Κραυγή» του Ερντογάν φέρνει τον Γ΄ Βαλκανικό πόλεμο εντάσσοντας Ν. Βουλγαρία και Δυτική Θράκη στην «νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία»), είχαμε αναφέρει ότι βάζει «Φωτιά» σε Δυτική Θράκη και Νότια Βουλγαρία ο ασυγκράτητος Τούρκος «σουλτάνος» Ερντογάν που έχει χάσει κάθε ίχνος λογικής και θέλει να «πατήσει» πόδι ξανά στα Βαλκάνια μετά την εκδίωξη των Τούρκων το 1912-13 από μια άλλη ορθόδοξη συμμαχία που αναβιώνει μέρα με την ημέρα στην εποχή μας.

«Αμέτι μουχαμέτι»…για να χρησιμοποιήσουμε μια δική του έκφραση ο Τούρκος πρόεδρος στοχοποιεί Ελλάδα και Βουλγαρία εντάσσοντας τώρα μια βουλγαρική πόλη, το Kardzhali μαζί με την Δυτική Θράκη μας «στα πνευματικά όρια της νέο-οθωμανικής του αυτοκρατορίας» φέρνοντας αντίδραση από το βουλγαρικό ΥΠΕΞ, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Για το ελληνικό δεν γίνεται λόγος για κάποια ανάλογη έστω ανακοίνωση μπροστά στις τόσες προκλήσεις από τον ίδιο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας είχε αντιδράσει με οργή στην δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είχε δηλώσει ότι η βουλγαρική πόλη Καρντζαλί βρίσκεται «στα πνευματικά όρια της Τουρκίας».

Στις 11 Μαρτίου 2018, στο τοπικό συνέδριο του κόμματος του ΑΚΡ στον Σαγγάριο , ο Ερντογάν αναφέρθηκε στους βουλγαρικής καταγωγής Τούρκους που ζουν στην χώρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα στα βουλγαρικά Haberbg.net ο Ερντογάν ανέφερε:

«Από αυτό το υπέροχο μέρος προσωπικά θέλω να συγχαρώ τους αδελφούς μου στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη «Μακεδονία», τη Σερβία, τη Δυτική Θράκη, την Κριμαία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Στέλνουμε τα χαιρετίσματα μας σε όλα τα θύματα και τους καταπιεσμένους αδελφούς μας στο Σεράγεβο, τα Σκόπια, στην Ξάνθη, την Κομοτηνή, το Καρντζαλί και το Μόσταρ.

Μοιραζόμαστε την καρδιά μας με αυτούς τους αδελφούς των οποίων οι ψυχές και τα μάτια «κοιτούν» την Τουρκία, για εκείνους που προσεύχονται για την επιτυχία της Τουρκίας.

Κάθε φορά που το λέω, αυτές οι πόλεις βρίσκονται φυσικά στα σύνορα άλλων χωρών, αλλά αποτελούν μέρος των πνευματικών μας ορίων.

Η σημασία της Τουρκίας δεν χωράει πλέον στα 780.000 χιλιόμετρα. Η μισή καρδιά μας βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιαρμπακίρ, στην Τραπεζούντα, στην Αττάλεια, στη Σμύρνη και άλλη μισή είναι στο Χαλέπι, το Κιρκούκ, την Ιερουσαλήμ, το Σαντζάκ και την Μπουχάρα», δήλωσε ο Ερντογάν.

Παντού αδέλφια και απογόνους των Οθωμανών βλέπει ο Ερντογάν και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για όλους τους Βαλκάνιους λαούς, διότι προμηνύει άσχημες εξελίξεις λίαν συντόμως από το Σαράι του στην Άγκυρα.