24 Ιουν 2018

Η Ελένη Θεοχάρους κατακεραυνώνει τη συμφωνία Τσίπρα-Καμμένου-Παυλόπουλου που δίνει στους Σκοπιανούς "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα

Η συμφωνία για τα Σκόπια όχι μόνο δεν επιλύει το ζήτημα, αλλά όντας μια πολύ κακή συμφωνία, απλώς το διαιωνίζει, το κάνει πιο σύμπλοκο και δεν οδηγεί σε βιώσιμη και περιεκτική λύση της διαφοράς. Η συμφωνία θα προκαλέσει έξαρση του εθνικισμού ανάμεσα στους Σκοπιανούς, ενώ ο ελληνικός λαός θα νιώθει προδομένος και αδικαίωτος, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει. Ένας σοβαρός κίνδυνος είναι η πρόκληση αποσταθεροποιητικών εξελίξεων με επιπτώσεις στην ασφάλεια της περιοχής.
Εκείνο που με τρομάζει κυριολεκτικά είναι ο άκρατος και απέραντος ενθουσιασμός των Ευρωπαίων ηγετών και των ευρωβουλευτών, που χωρίς να αναλύουν καν τις παραμέτρους της συμφωνίας, θεωρούν ότι το ζήτημα (που οφειλόταν σε ένα ανόητο πείσμα των Ελλήνων, μιας και για τους ίδιους τα Σκόπια ήσαν Μακεδονία ευθύς εξ αρχής), λύθηκε οριστικά. Και τώρα μπορούν να εντάξουν κρατίδιο στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.
Στην πραγματικότητα, τώρα αρχίζει η σύγκρουση αφού με την ανόητη συμφωνία των Τσίπρα - Κοτζιά, αναγνωρίζεται ως «μακεδονική» γλώσσα το συνονθύλευμα σλαβικών, γύφτικων, τούρκικων και βουλγαρικών λέξεων. Τώρα αρχίζει η σύγκρουση με την αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας. Προσβάλλεται ο ελληνικός λαός ότι έχει αλυτρωτικές τάσεις, ενώ η πραγματικότητα είναι πως ο μόνος αλυτρωτισμός είναι ο καταγεγραμμένος στο Σύνταγμα, στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα σχολικά βιβλία των Σκοπιανών. Ως εκ τούτου, μας λέγει ο Τσίπρας, θα πρέπει να δημιουργηθεί επιτροπή για να ξαναγραφτούν τα βιβλία της ιστορίας. Όπως ξαναγράφτηκε η μικρασιατική συμφορά που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένας συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης. Θα ξαναγραφτεί η ιστορία του εθνικιστή Παύλου Μελά, που έσπερνε το αλυτρωτικό μίσος, του Καπετάν Άγρα που έδωσε τη ζωή του για τη Μακεδονία, του Καπετάν Κώτα που μπορεί να μην γνώριζε ελληνικά είχε όμως ακραιφνώς ελληνική συνείδηση, αγωνίστηκε για την Ελευθερία και μόνος του κλώτσησε το υποπόδιο της αγχόνης την ώρα της εκτέλεσης του από τους Σκοπιανούς, νυν «Μακεδόνες». Θα πρέπει να αναιρέσουμε τις θυσίες όλων των μακεδονομάχων που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα και όχι για το πανάθλιο αθηναϊκό κράτος, το οποίο προχωρεί από τη μια μειοδοσία στην άλλη.
Με βάση τη συμφωνία δεν θα μπορούμε να λέμε πια ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Θα μας εγκαλούν οι «Μακεδόνες», αφού ο Ζάεφ, προτού στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Κοτζιά, αναφέρθηκε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού, χωρίς ο τελευταίος να αρθρώσει λέξη, σε «Έλληνες και Μακεδόνες». Όπως ακριβώς κάνει ήδη η διεθνής κοινότητα. Ως να μην είναι Έλληνες οι Μακεδόνες μας. Ως να μην μιλούν ελληνικά οι Μακεδόνες μας. Και όμως, Τσίπρας και Κοτζιάς με τη στήριξη του Καμμένου, αναγνώρισαν ένα υβριδικό ιδίωμα ως μακεδονική γλώσσα και επάνω σε αυτό οικοδόμησαν τη δημιουργία ενός έθνους. Όπως ακριβώς επιχειρείται και στην Κύπρο. Να αναχθεί η ελληνική τοπολαλιά σε κυπριακή γλώσσα με μιξοβάρβαρες προσμείξεις!
Και εκεί που είχαν πρόβλημα ταυτότητας οι Σκοπιανοί, θα δημιουργηθεί πρόβλημα ταυτότητας στους Έλληνες Μακεδόνες! Ειδικά τώρα που νομιμοποιήθηκε με την υπογραφή του Τσίπρα ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων. Το erga omnes είναι γράμμα κενόν. Κατ’ αρχάς τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο στο κείμενο. Παραμένουν όλες οι αρχικές ονομασίες –πλην των πινακίδων στα αυτοκίνητα– και τα αγάλματα θα επιστρέψουν σύντομα στις θέσεις τους. Η ρητορική δεκαετιών για απόρριψη γεωγραφικού προσδιορισμού και σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, διαγράφηκαν έναντι ανταλλαγμάτων. Τα οποία επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε. Κάποιοι μιλάνε για ελάφρυνση του χρέους κι εμείς φέρνουμε στον νου μας εκείνους που έγιναν ολοκαυτώματα φωνάζοντας «ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα».
Οι Σκοπιανοί θα λάβουν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαδικασιών, προφανώς στο επόμενο Συμβούλιο της 28ης και της 29ης Ιουνίου και τον Ιούλιο θα αρθούν τα εμπόδια για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα παίρνει τη διευκόλυνση να βγει από το μνημόνιο; Μα αυτό ήταν ένα επίτευγμα του ελληνικού λαού, όπως έλεγε ο Τσίπρας. Που αποδέχθηκε τον σκοπιανό αλυτρωτισμό αποδεχόμενος μακεδονική εθνότητα. Μπορεί βεβαίως να περιμένει ο πολυπράγμων Τσίπρας ότι οι Σκοπιανοί δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία. Αλλά, αυτά είναι ακροβατισμοί και μάλιστα επικίνδυνοι. Θυμίζουν Κυπριακό. Όπου αρνήθηκαν μεν οι Τούρκοι τις γενναιόδωρες προσφορές Αναστασιάδη, αλλά αν αρχίσει ξανά η διαπραγμάτευση, το «κεκτημένο» θα είναι εκεί!
Η διαδικασία είναι δομημένη με τρόπο που αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία η ελληνική Βουλή, η Ελλάδα θα καταβάλει μέγα κόστος. Θα έχουν αρχίσει οι ενταξιακές ή θα πάρουν τα Σκόπια ημερομηνία για την έναρξη, όπως και για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, και ως εκ τούτου εάν η Ελλάδα πει όχι, θα έχει τους πάντες εναντίον της. Αλλά οι μεταμοντέρνοι εκσυγχρονιστές Τσίπρας και Κοτζιάς καλπάζουν ακάθεκτοι. Όπως υπόσχεται ο Έλληνας ΥΠΕΞ, τώρα θα επιλύσει και το Αλβανικό. Δηλαδή ξεχάστε τη μαρτυρική βορειοηπειρωτική κοινότητα. Και οι Τσάμηδες θα αναγνωριστούν ως μειονότητα μέχρι την Άρτα. Μετά ακολουθεί η αυτονομία της Δυτικής Θράκης, το μοίρασμα του Αιγαίου και η μετονομασία των κατεχομένων στην Κύπρο σε Νότια Τουρκία.