10 Ιουν 2018

Συγγνώμη που είμαστε Ελληνες - ουχί Συριζοσκοπιανό Pride τσίρκο

Για να μην ξεχάσω, άμα η συγχωρεμένη Μάνια Τεγοπούλου ήξερε και ήθελε να σώσει την Ελευθεροτυπία, ο Τσιπρας αναλογικά θα μας είχε βάλει στους μεγάλους του G7, τώρα που φεύγει ο Τραμπ. Αντ' αυτού νέες μειώσεις συντάξεων, παραχώρηση εθνικής περιουσίας, λιτότητα ως το 2055... και άνεργοι πτυχιούχοι-επιστήμονες, γκαιη η στραιητ, γκαρσόνια σε καφετέριες στα νησιά να κοιμούνται σε κοντέινερ. Οι δυο Έλληνες αξιωματικοί βαθιά στη τουρκική φυλακή, ίσως και για πέντε χρόνια λένε, αλλά η Βουλή φωταγωγείται στα χρώματα της σεξ- εμποροπανήγυρης Athens Pride, αποθεώνοντας τους καρναβαλιστές της... διαφορετικότητας, που μάλλον δεν θα περάσουν ποτέ απ΄ τον ελληνικό στρατό σε ώρα πιθανής ανάγκης. Ανάλογη σύμπνοια δυσκολεύτηκαν να βρουν τα ίδια κόμματα στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, που ευτυχώς δεν τους χρειάζονται. Μανάδες, γέροι και παιδιά ήταν εκεί, για την Ονομασία, έναντι αυτών η Πατρίς στέκεται Ευγνωμονούσα... Μα πιο πολύ απ’ όλους στα μικρά παιδιά. Στα οκτάχρονα και τα δεκάχρονα που ήταν εκεί στις πλατείες κουνώντας τις σημαίες τους με μια φωνή στο «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική». Τι... ξέρουν τα παιδιά; Χα! Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα... Απ’ το DNA τους! Πριν τα λιανίσουν... Πριν τα παραπληροφορήσουν, πριν τους λαπαδιάσουν τα μυαλά, πριν τα διορίσουν ή τα αποκοιμίσουν. Συγγνώμη, τα παιδιά μέσα τους ξέρουν ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. Δεν χρειάζεται να τους το πει κανείς. Γιατί είναι Έλληνες. Συγγνώμη κιόλας! Δεν φταίω εγώ, το έχουμε κληρονομικό. Δεν ξέρω αν γίνεσαι, αλλά Έλληνας άπαξ και γεννιέσαι δεν ξεγίνεσαι. Σκοτώστε μας. Αλλά το Όνομα δεν θα το δώσει ποτέ ο Έλληνας. Τι να κάνουμε; Άλλη αντίληψη περί εθνικής αξιοπρέπειας έχει ο Έλληνας και άλλη η Κουμουνδούρου.ΣΥΡΙΖΑ Pride!
Έως και στον πλανήτη Άρη -όπου βρήκαν, λέει, ίχνη ότι κάποτε υπήρχε ζωή- δεν έχει ξανασυμβεί ο εχθρός να αμφισβητεί δημόσια και επίσημα τον «ανδρισμό» σου, κι εσύ να κάνεις τουμπεκί! Στην απαράδεκτη δήλωση των Τούρκων ότι περιμένουμε από τον Τσίπρα πως θα έχει λόγο ΑΝΔΡΟΣ, οι Συριζαίοι, που τις έχουν τόσο εύκολες τις βρισιές και τα ανάθεμα για όλους τους άλλους, ψέλλισαν κάτι θλιβερά για... ατυχείς δηλώσεις. Σε λέει ο άλλος ... ό,τι υπονοεί τέλος πάντων, κι εσύ του απαντάς ότι έκανε... λάθος εκτίμηση... Γενικά τις τελευταίες εβδομάδες το Μαξίμου και το ΥΠΕΞ έχουν καταγράψει παγκόσμια ρεκόρ... ραγιαδισμού με την τουρκοφοβική σιωπή τους στις προκλήσεις των γειτόνων, που δεν είναι καν σε γλώσσα διπλωματική, αλλά κανονικής αλητείας. Και αφού στον Τούρκο συμπεριφέρονται σαν κουνιστά χανουμάκια καιρό τώρα, πώς να μην πάρει θάρρος ο αφιονισμένος Ερντογάν και να μην αρχίσει τις πολιτικές (;) χυδαιότητες; Και να είχε επιλέξει η κυβέρνηση το προφίλ της μετριοπάθειας, να πει κανείς ΟΚ... αλλά την ίδια στιγμή δίνει τα ρέστα της φαυλότητας και του πολιτικού ξεπεσμού με το Σκοπιανό. Εκεί ξέρει... κακές λέξεις! Όχι για τον Ζάεφ φυσικά, αλλά για την ελληνική αντιπολίτευση που της πάει... κόντρα! Το καταλαβαίνεις έως έναν βαθμό, έχει και τα νεύρα της, μια που... προσπαθεί να το δώσει (το όνομα) και δεν την παίρνουν (ούτε τηλέφωνο) στα σοβαρά. Είναι πράγματι εξοργιστικό να θες να προδώσεις και... να μην τελειώνει η δουλειά, παρότι δίνεις κι άλλη προκαταβολικά. 
Έτσι φτάσαμε στο άλλο Ρεκόρ Διπλωματίας Γκίνες, η κυβέρνηση των Αθηνών όχι απλώς να υιοθετεί, αλλά και να ανακαλύπτει... επιχειρήματα υπέρ των Σκοπιανών, όπως πήγε να κάνει με την ανύπαρκτη «μακεδονική γλώσσα»! Όπου ο Κοτζιάς, ενώ θεωρητικά θα έπρεπε να μη δέχεται καν να θέσουν τέτοιο ζήτημα στη (χα χα χα!) διαπραγμάτευση, ή τουλάχιστον να μην επιχειρηματολογεί υπέρ του αντιπάλου, κάνει κάθε μέρα δηλώσεις υπέρ της «μακεδονικής γλώσσας», και ότι δήθεν πρώτη την είχαν παραδεχτεί η Ν.Δ. και ο Μπαμπινιώτης 40 χρόνια πριν. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης, διότι ακόμη κι έτσι να ’ταν υποθετικά, όταν ούτε οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν το επικαλούνται τόσο καιρό τώρα, αναρωτιέμαι: Πώς λέγεται όταν ένας πρωθυπουργός ή υπουργός Εξωτερικών εν μέσω διαπραγματεύσεων όχι απλώς... υιοθετεί... όχι απλώς υπεραμύνεται, αλλά βελτιώνει κιόλας από μόνος του τις θέσεις του αντιπάλου; Είμαστε με τα καλά μας; Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της «εθνικής προδοσίας», τότε τι είναι; Συριζοσκοπιανό Pride έχουμε;
Δεν το λέω μόνο για τη γλώσσα. Για οτιδήποτε: Την ώρα της «διαπραγμάτευσης» δεν φοράς τη στολή των απέναντι! Έχουμε ξεχάσει και τα βασικά; Πώς λέγεται όταν απειλείς να ανοίξεις... τα δικά σου κρατικά αρχεία για να κακίσεις την αντιπολίτευση, λειτουργώντας όμως αντικειμενικά υπέρ της Άλλης Πλευράς; Αν αυτό δεν είναι πράξη... κατασκοπείας, αναρωτιέμαι πραγματικά τι άλλο θα μπορούσε να είναι. Αν και όντως, θα τους το αναγνωρίσω αυτό, στην παγκόσμια διπλωματία δεν έχουν εμφανιστεί τέτοιες συμπεριφορές ούτε σε χώρες που οδηγούνται σε τραπέζι υποχρεωτικής συμφωνίας μετά από στρατιωτική ήττα! Δεν λένε «τι δίκιο που έχει ο κατακτητής μας»! Το πολύ-πολύ να πουν το κλασικό «η Ιστορία γράφεται απ’ τους νικητές».
Ε, το κλασικό ανατράπηκε τώρα, και η Ιστορία γράφεται από τους Νικημένους, γι’ αυτό και έχει μουντζούρες. Ηττημένοι μια ζωή στο εσωτερικό μέτωπο οι Συριζοαριστεροί, όποτε θέλησαν να πουλήσουν τη Μακεδονία καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Σημειώστε. Μέχρι και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που είχε συγκροτήσει κάτι... σώματα στρατού από «μη ελληνόφωνους» χύμα πληθυσμούς, τρέχα γύρευε ποιων περιοχών, ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ ότι αναγκάστηκε στο τέλος να τα διαλύσει επειδή ξεσκέπασε το ύπουλο παιχνίδι των σλαβόφωνων, δήθεν μακεδονοφώνων απέναντι στους Έλληνες και τα απώτερα σχέδια του Τίτο. Και αυτό που... η ένοπλη Αριστερά απέρριψε τότε έρχεται τώρα η εξωνημένη και προσκυνημένη του Τσίπρα να το υιοθετήσει; Η Ιστορία γράφεται από τους Ηττημένους... όπως είναι οι Σκοπιανοί; Συριζοσκοπιανό Pride έχουμε;
Το λίγο-πολύ φαιδρό κρατικό μόρφωμα με τον κουτοπονηρούτσικο λαό, που πήγε να ντυθεί απόγονος του Μεγαλέξανδρου, αναγκάστηκε χάρη στη σταθερή αντίσταση πολλών Ελλήνων τόσες δεκαετίες να μαζέψει τους Βουκεφάλες και τα αποκριάτικα και να πει ότι ουδεμία σχέση έχει με την αρχαιότητα! Κι επειδή δεν έχει ούτε με την επικαιρότητα, μια που «μακεδονικό έθνος» και «μακεδονική γλώσσα», όπως τα εννοούν, δεν εδραιώνονται πουθενά ιστορικά και επιστημονικά, βρήκαν τον Τσίπρα και τους ομοίους του να τους αναγνωρίζουν φαντάσματα. 
Συγγνώμη και πάλι, λοιπόν, είμαστε Έλληνες και όχι... «Συριζοσκοπιανοί», όπως είναι η μοναδική νέα σύνθετη ονομασία που θα μείνει στην Ιστορία. Για να θυμίζει τους Έλληνες προδότες που με κάθε είδους αστεία ή βαλτή θεωρία προτίμησαν την Ώρα της Μάχης να περάσουν ανοιχτά στο στρατόπεδο του εχθρού σαν νέοι Γενίτσαροι. Με μία λέξη, τη σήμερον, Συριζοσκοπιανό Pride.Tα καμάρια μας!
Θέμος Αναστασιάδης Πρώτο Θέμα