19 Ιουν 2018

Ζουράρις: Ένιωσα τάση προς εμετό ακούγοντας το «Βόρεια Μακεδονία»…

Και εμείς νιώσαμε τάση προς εμετό, όταν είδαμε ό,τι στήριξες τον Τσίπρα, για να παραδώσει την Μακεδονία.

Και την πλέον σκληρή αντιπολίτευση υπερέβη ο Κώστας Ζουράρις, αναφερόμενος στη συμφωνία για το Σκοπιανό από το βήμα της Βουλής, αφού συνέκρινε τα αισθήματα που του προκάλεσε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού στην ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» στα ελληνικά με εκείνα που βίωσε όταν πληροφορήθηκε ότι έχασε τη μητέρα του.«Όταν άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει το όνομα και στα ελληνικά “Βόρεια Μακεδονία” ξαφνικά αισθάνθηκα τη σωματική μου κατάσταση. Άρχισα να έχω σπασμούς στο στομάχι, ρίγος, τάση προς έμετο, όπως ακριβώς πριν χρόνια όταν ήρθαν τα δύο αδέρφια μου και μου είπαν ότι πέθανε η μητέρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Αν και τοποθετήθηκε καυστικά απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι ενέχει στοιχεία θυμηδίας, κατέληξε με νόημα: «οι ΑΝΕΛ θα σας πουν τα δικά τους. Εγώ ως συνεργαζόμενος ένα πράγμα θα σας πω μόνο: προέρχομαι από ένα επικό μείγμα Κωνσταντινουπολίτης και Κρητομακεδών και αν χρειαστεί να ψηφίσω, δεν θα ψηφίσω τα ελάττωνα».

Πολιτική σταδιοδρομία

Ως φοιτητής υπήρξε ιδρυτικό μέλος της αριστερής ομάδας Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών  Είναι πρώην μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και του ΚΚΕ Εσωτερικού και πρώην εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία.
Ο Ζουράρις είναι αντίθετος σε κάθε λύση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με την εύρεση μιας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της. Τον Μάιο του 2009 μαζί με το Στέλιο Παπαθεμελή ίδρυσε το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο για να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές. Το Κόμμα περιλάμβανε και οργανώσεις της ελληνικής μακεδονικής διασποράς

Χτες το βράδυ, όταν εκφωνήθηκε το όνομα του  Κώστα Ζουράρι και είπε κατά της πρότασης, δηλαδή υπέρ της συμφωνίας για το Μακεδονικό πρόβλημα, Ένιωσα τάση προς εμετό.