4 Απρ 2018

«Έχω πάει και ελέγξει σχεδόν 30 χώρες. Αυτά που βλέπω εδώ, δεν τα είδα πουθενά!»

Πολ Τόμσον, Δανός Επικεφαλής Επιθεωρητής ΔΝΤ
Αυτά τα λόγια βγήκαν από το στόμα του Δανού Πολ Τόμσον, ο οποίος ήταν και επικεφαλής του κλιμακίου των ελεγκτών ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ .
clean exit
Σύμφωνα με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, οι απαντήσεις των Ελλήνων αξιωματούχων στις ερωτήσεις των ελεγκτών, άφηναν τους τελευταίους άφωνους! Για παράδειγμα:
Πριμ παραγωγικότητας «Εδώ, βλέπουμε ένα κονδύλι για πριμ παραγωγικότητας σε δημοσίους υπαλλήλους. Γιατί το πληρώσατε αφού οι στόχοι της αύξησης της παραγωγικότητας, δεν επετεύχθησαν», ρώτησαν.
Η απάντηση:
«Ξέρετε, δεν είναι ακριβώς έτσι, διότι η προσπάθεια που κατεβλήθη για την επιτυχία του στόχου ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη..
Πόσοι απασχολούνται στο δημόσιο; Η απάντηση:
«Τι ακριβώς εννοείτε; Γιατί έχουμε διάφορες κατηγορίες και διαφορετικές συμβάσεις εργασίας.»
Ελεγκτές: «Εμείς απλώς θέλουμε τον αριθμό.» Έλληνες αξιωματούχοι: «Για τον συνολικό αριθμό, δεν είμαστε έτοιμοι. Θα μαζέψουμε τα στοιχεία και σε επόμενη συνάντηση, θα σας ενημερώσουμε!»
Πόσους διεφθαρμένους υπαλλήλους έχετε πιάσει; Η απάντηση:
«Ξέρετε, αυτά τα πράγματα άπτονται της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, οι δε διαδικασίες είναι χρονοβόρες και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επακριβώς την εξέλιξη της κάθε υπόθεσης..
Σ.Σ : Ο Πολ Τόμσον έχει ελέγξει χώρες όπως η Κολομβία, η Ουκρανία, καθώς και αφρικανικές. Την πρώτη μέρα, τους ελεγκτές, τους έβγαλαν για μεσημεριανό (lunch) ο κ. Υπουργός και ο κ. Υφυπουργός, σε παρακείμενο εστιατόριο, και παρήγγειλαν και πλήρωσαν φαγητά αξίας 750 ευρώ (!), δηλαδή 150 ευρώ το άτομο.

Ζήτησαν (ο Υπουργός) να προστεθούν και 50 ευρώ πουρμπουάρ για τον σερβιτόρο και να σταλεί ο λογαριασμός στο Υπουργείο.
Από την επόμενη μέρα, οι 3 ελεγκτές του ΔΝΤ αρνήθηκαν να πάνε για φαΐ με τον Υπουργό και πήγαν μόνοι τους.
40 ευρώ και οι τρεις!
@γερμανοτσολιαδες

Panagiotis Korfoxyliotis