30 Απρ 2018

Με ισχυρή παρουσία και φέτος στο Let's do it Greece ο Δήμος Αχαρνών

Ενισχυμένη η παρουσία του Δήμου Αχαρνών στο Let's do it Greece 2018, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας που φέτος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.
Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών, εθελοντικές ομάδες προχώρησαν στον καθαρισμό περιοχών στους πρόποδες της Πάρνηθας και στο Ολυμπιακό Χωριό.
Το Let's do it Greece είναι μια πανελλαδική εθελοντική δράση που υλοποιείται από το 2011, και πέρσι  κατέρριψε κάθε ρεκόρ εθελοντισμού, με πάνω από 109.000 εθελοντές να συμμετέχουν σε πάνω από 1.450 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αχαρνών συμμετέχει δυναμικά στο Let's do it Greece υποστηρίζοντας τις εθελοντικές ομάδες στα σημεία που ορίζονται.
Στο φετινό Let's do it Greece οι εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών ήταν οι: FARIQ ELMAS, AIRSOFT TIME, AIRSOFT HELLAS, ΠΕΙΡΑΤΕΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ "Η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ".
Παράλληλα ο Δήμος Αχαρνών από 23 έως τις 27 Απριλίου 2018, υποστήριξε περιβαλλοντικές δράσεις στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών στο πλαίσιο της "Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού Let's do it Greece 2018".
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης ευχαρίστησε εθελοντικές ομάδες που συνεργάστηκαν με τον Δήμο Αχαρνών στο φετινό Let's do it Greece, αλλά και τους εργαζομένους στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών που υποστήριξαν και φέτος τη συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών σε μια ιδιαίτερα σημαντική δράση.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός χαιρετίζοντας τη συμμετοχή του Δήμου Αχαρνών και των εθελοντών στο φετινό Let's do it Greece ανάφερε:
"Το Let's do it Greece έχει καθιερωθεί πλέον στις συνειδήσεις μας σαν μια γιορτή για το Περιβάλλον αλλά και μια γιορτή Εθελοντισμού.
Κάθε χρόνο εθελοντές συμπολίτες μας και εργαζόμενοι στο Δήμο Αχαρνών συμμετέχουν σε μια από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές δράσεις στη χώρα μας και κάνουν πράξη το κεντρικό σύνθημα του Let's do it Greece: "Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!".