29 Απρ 2018

Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων

Ευχαριστούμε όλες και όλους για την συμμετοχή σας στην Πασχαλινή Εορταγορά μας,
που έγινε την Κυριακή 1/4/2018, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων, όπου ήπιαμε το καφεδάκι μας, απολαύσαμε τα πασχαλινά εδέσματα και χαρήκαμε όλοι μαζί τις δημιουργίες των παιδιών!

Ο μήνας Μάρτης και ο Απρίλης είχαν αρκετές και διαφορετικές δράσεις.
Για τον Κλάδο Οδηγών, στις 3/3/2018 η Ομάδα συμμετείχε στον εορτασμό της Ημέρας Σκέψης με ένα μεγάλο παιχνίδι στην πλατεία Θρακομακεδόνων. Στις 11/3/2018 η Ομάδα συμμετείχε στην αναδάσωση που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας. Ενώ τα επόμενα δύο (2) Σαββατοκύριακα η Ομάδα ήταν στο ρυθμό της Πασχαλινής Εορταγοράς, όπου κάθε ενωμοτία έφτιαξε τις δικές της δημιουργίες.

Οι δράσεις του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών είχαν διαφορετικό χαρακτήρα. Στην αρχή ασχοληθήκαν με το πακέτο δραστηριοτήτων Free Being Me όπου στόχο είχε την σωματική αυτοεκτίμηση των μελών τους. Μέσω αυτού του πακέτου έμαθαν τα παιδιά τα στερεότυπα ομορφιάς, τι σημαίνουν οι ορισμοί Decision-Maker & Influencer.
Μετά την επόμενη συγκέντρωση μπήκαν στην κουζίνα ολοταχώς και έφτιαξαν  το πιο γρήγορο φαγητό. Ενώ μετά καταπιάστηκαν με διάφορα θέματα όπως την Διαφορετικότητα & το Χάσμα γενεών.  Τέλος συμμετείχαν στην παρέλαση της 25/3/2018 και ετοιμαστήκαν για την Πασχαλινή Εορταγορά.  Από τις 31/3 έως 2/4/2018 η Ομάδα συμμετείχε στη Πανελλήνια συνάντηση που διοργάνωσε ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών στη Θεσσαλονίκη με θέμα "Παράλληλες συνδέσεις - η συνάντηση", όπου με συμμετοχή 400 Μεγάλων Οδηγών από όλη την Ελλάδα ασχοληθήκαν με το θέμα της διαφορετικότητας μέσω διαφορετικών αξόνων. Οι εμπειρίες τους θα γραφτούν στο επόμενο τεύχος. Την Κυριακή που πέρασε, η ομάδα των Μεγάλων Οδηγών μας μαζί με τις Ομάδες της Κηφισιάς, της Ανάκασας, της Γλυφάδας και του Ηρακλείου κατέβηκε στο Δέλτα Φαλήρου στο Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό Ναυταθλητικό Κέντρο και έπαιξε ένα παιχνίδι Θαλάσσης με σκάφη!

Μάϊος μπήκε με τις δράσεις μας να στοχεύουν στην Κατασκήνωση, που είναι το επιστέγασμα των εμπειριών, της ανακάλυψης των δεξιοτήτων, της αυτοπεποίθησης, της δύναμης της Ομάδας και της Φιλίας.

Με Οδηγικούς Χαιρετισμούς!
Το Τοπικό Τμήμα Σ.Ε.Ο. Θρακομακεδόνων
Τηλ.6978816276
Μακεδονίας 12 & Ξάνθης, 136 76 Θρακομακεδόνες