4 Απρ 2018

Ενημέρωση για την Ανακύκλωση Γυαλιού και τις εορταστικές ημέρες

Ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) προχώρησε στην επανάληψη της εκστρατείας ενημέρωσης των καταστημάτων του Δήμου Αχαρνών  για θέματα Ανακύκλωσης  Γυαλιού, ενόψει και της εορταστικής περιόδου όπου αναμένεται αύξηση στην κίνηση των καταστημάτων.
Οι καταστηματάρχες και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων  (ως επί το πλείστον καταστημάτων μαζικής εστίασης) ενημερώθηκαν από το φυλλάδιο που παρέλαβαν  αλλά και από την επίδειξη της σχετικής εφαρμογής για smartphones (Android και ΙOS), για τα οφέλη της ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, καθώς και για τα πλησιέστερα σημεία ανακύκλωσης γυαλιού (μπλε κώδωνες).
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης,  ζήτησε συνεχή και επαναλαμβανόμενη ενημέρωση παρόμοιων δράσεων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών αλλά και γενικότερα σε θέματα Ανακύκλωσης αστικών απορριμμάτων.
Με αφορμή την ολοκλήρωση της ενημερωτικής δράσης για την ανακύκλωση γυάλινων συσκευασιών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
"Ο Δήμος Αχαρνών υποστηρίζει έμπρακτα και με συνέπεια κάθε μορφής Ανακύκλωσης. Αυτή τη στιγμή στον Δήμο Αχαρνών έχουν τοποθετηθεί  πάνω από 1.300 μπλε κάδοι ανακύκλωσης, ενώ σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών έχουν τοποθετηθεί  μπλε κάδοι ανακύκλωσης 360 λίτρων. Παράλληλα ο Δήμος Αχαρνών υλοποιεί Προγράμματα, Ανακύκλωσης Γυάλινων Συσκευασιών και Ανακύκλωσης  Ηλεκτρικών Συσκευών, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες  θα λειτουργήσει Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στον Δήμο Αχαρνών.  Βασικός στόχος όλων αυτών των δράσεων δεν είναι άλλος, από το να αναδείξουμε τα οφέλη της Ανακύκλωσης και να την εντάξουμε στις καθημερινές συνήθειες των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Αχαρνών.
"