23 Απρ 2018

7ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Στις 29 Απριλίου 2018 ημέρα Κυριακή διοργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ σε συνεργασία και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής και το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, ο 7ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, στον οποίο σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε.

Η εκκίνηση θα γίνει στις 5.00 μ.μ. (προ-συγκέντρωση 4.30μμ) από την Πλατεία Συντάγματος με πρώτη στάση το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες, Αχαρνική Οδό (Πλατεία Κοτζιά), στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος), Τύμβο του Σοφοκλέους (Βαρυμπόμπη) και ο τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

Η πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών.

Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου, που βρέθηκε τυχαία το 2007, ανήκει στην κλασική αρχαιότητα και μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από λεωφορειόδρομο και κτίσματα.

Σε κάθε στάση στις Αχαρνές, θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Συμμετέχουν: Π.Ε.Π.Α., ΠΟΔΗΛΑΤΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ Π.Χ.(ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ), ΑΓΙΟΙ, ΝΥΧΤΟΠΕΤΑΛΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΤΕΣ ΙΛΙΟΥ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΑ ΛΑΜΠΡΙΝΑΚΙΑ,ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΥΚΗΣ, DRIM TEAM, WEST CYCLISTS ΧΑΙΔΑΡΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΩ (ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ)

Με την υποστήριξη της ΜΒΙΚΕ

Πολιτιστικοί σύλλογοι: ΔΙΑΖΩΜA, MONUMENTA,EOΣ Αχαρνών, Ι.Λ.Ε.Α, Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών, Όμιλος Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης "ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΕΒΑΣ" και άλλοι πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών.

Οι πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών θα είναι παρόντες στον τερματισμό στην οδό Αρχαίου Θεάτρου, για να σας υποδεχθούν, να σας γνωρίσουν τους στόχους και το έργο τους και να απολαύσουμε όλοι μαζί, ποδηλάτες και μή, την συναυλία που θα δοθεί από τη μουσική ομάδα του 7ου ΓΕΛ Αχαρνών.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας κάθε χρόνο στην εκδήλωση αυτή.

Η διαδρομή αναλυτικά:
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ - Φιλλελλήνων- Διονυσίου Αρεοπαγίτου- ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Ακρόπολη)- Αποστόλου Παύλου (Θησείο) - Ερμού - Αθηνάς-
ΑΧΑΡΝΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ-ΑΧΑΡΝΙΚΗ ΟΔΟΣ (Πλ. Κοτζιά) -
- Αθηνάς - Ομόνοια - Πανεπιστημίου - 3ης Σεπτεμβρίου - Ιουλιανού - Αχαρνών – Τσούντα-ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - Λάμπρου Κατσώνη - Υψηλάντου –

ΔΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Πίνδου - ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ - Φιλαδελφείας -
ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ (Κόκκινος Μύλος)-
Φιλαδελφείας - Οδυσσέως – Δεκελείας - Πάρνηθος - Θρακομακεδόνων - [ΑΝΑΠΑΥΛΑ] - Αρχελάου - Π. Μελά - Νεάρχου - Αντίοχου - Μίχα - Ορφέως - Βαρυμπόμπης - Τύμβου Σοφοκλή -

ΤΥΜΒΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗ (ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ) -
Τύμβου Σοφοκλή - Βαρυμπόμπης - Δαμάσκου - Πυρακάνθων - Χλόης (Πλ. Βαρυμπόμπης) - Τατοϊου - Δεκελείας - Πάρνηθος - Παγκάλου - Αρχαίου Θεάτρου -

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ .

Όροι συμμετοχής
Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει συνοδεία δημοτικής αστυνομίας, διασώστης, τεχνική υποστήριξη, παροχή φιαλιδίων νερού και σνακς και βαν μεταφοράς ποδηλάτων. Για να μπορείτε να συμμετέχετε στον 7ο ποδηλατικό – αρχαιολογικό γύρο Αχαρνών θα πρέπει να:
● Είστε ενήλικος η ανήλικος με συνοδό-κηδεμόνα.
● Έχετε επίγνωση των πράξεών σας για τις οποίες είστε υπεύθυνοι σε όλη την διάρκεια που πραγματοποιείται ο 7ος ποδηλατικός-αρχαιολογικός γύρος.
● Κάθε ένας που συμμετέχει είναι υπεύθυνος για την ομαλή διεξαγωγή της δραστηριότητας σε θέματα ασφάλειας και συμπεριφοράς. Δεν προσπερνάμε τον οδηγό και ακολουθούμε πιστά τις υποδείξεις ή συστάσεις των διοργανωτών.
● Είναι απαραίτητα και επιβάλλονται κράνος, φώτα εμπρός πίσω ή γιλέκο φωσφοριζέ δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς αυτά, είναι θέμα ασφάλειας ατομικό και ομαδικό.
● Ευθύνη των διαχειριστών δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. O κάθε ένας έχει την πλήρη ευθύνη του εαυτού του χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων αλλά και τραυματισμών δεν θα υπάρξει η υποστήριξη όταν αυτό είναι εφικτό
● Είμαστε όλοι μια ομάδα και θα παραμείνουμε έτσι μέχρι και την λήξη της εκδήλωσης.
● Επιπλέον σημαίνει ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις της όποιας επικινδυνότητας που μπορεί να προκύψει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του αλλά αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η ποδηλατοβόλτα καθώς και την ευθύνη για την ασφάλεια του και παραιτείται από κάθε απαίτηση κατά των διαχειριστών – διοργανωτών του 7ου ποδηλατικού αρχαιολογικού γύρου Αχαρνών και η συμμετοχή σας σε αυτόν σημαίνει ταυτόχρονα και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής αλλά και των παρακάτω κανόνων ποδηλατικής συμπεριφοράς.

Κανόνες συμπεριφοράς ποδηλατών

1. Δεν προσπερνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή και τους οδηγούς στο ποδηλατικό κομβόι, ώστε να διατηρείται σταθερή ταχύτητα της πορείας, και συντονιζόμαστε στον ρυθμό που μας δίνουν ώστε να κινούμαστε ομαδικά και με ασφάλεια.
2. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά με τον μπροστινό μας ακολουθώντας σταθερή ταχύτητα (έτσι αποφεύγουμε τα αυτοκίνητα που μπαίνουν σφήνα).
3. Βοηθάμε στο κλείσιμο των δρόμων στις διασταυρώσεις και στα φανάρια για να μην δημιουργηθούν ατυχήματα.
4. Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να
απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.
5. Σεβόμαστε τους οδηγούς και τους πεζούς και δεν δημιουργούμε λεκτικές συγκρούσεις μαζί τους.
6. Πεταλάρουμε πάντα με προσοχή αποφεύγοντας τους ελιγμούς και τα απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα!
7. Τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και γνωρίζουμε τους κανόνες του.
8. Η διαδρομή (όχι ο προορισμός) ενδέχεται να έχει μικρές αλλαγές ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες.
         

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΜΒΙΚΕ, ΔΗΚΕΑ, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΖΥΜΗ, ΔΙΑΚΑΚΗΣ ΒΑΚΕRΥ, ACHARNAI BICYCLES-LIFE SUPPORT-HELLENIC ROTORS-BAIT DESIGN, BΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ-ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ, ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΕΓΑΓΙΑΝΝΗ, LOTIS ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ, CAFÉ VERO, Η ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.