12 Απρ 2018

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στη Βαρυμπόπη από τους Δήμους Κηφισιάς και Διονύσου

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου διοργανώνουν την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 11.00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα διόδια στην Γέφυρα Βαρυμπόπης, Δήμου Κηφισιάς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

«Όπως είναι γνωστό, διαχρονικά και για 11 χρόνια οι Δήμοι αντιστάθηκαν στην επιβολή διοδίων στην περιοχή μας. Με ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων μας, εκφράσαμε την αντίθεση μας στην εγκατάσταση κάθε είδους διοδίων και εκδηλώσαμε αποφασιστικά την αντίδρασή μας με κινητοποιήσεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις.

Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε πάλι μπροστά στον ίδιο κίνδυνο, καθώς η πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων άνοιξε τον δρόμο για την εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών.

Οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου κ.κ. Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής, της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Επειδή η τοποθέτηση διοδίων:

• Υποβαθμίζει τη ζωή όλων μας, καθώς διοχετεύεται η υπερτοπική κυκλοφορία των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου.
• Επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
• Καθιστά τον Δήμο Διονύσου και τον Δήμο Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού (οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν).

Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς αντιδρούμε και ζητούμε:
Τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους ανωτέρω κόμβους.

Διοργανώνουμε:
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
«ΟΧΙ ΔΙΟΔΙΑ σε Αγ. Στέφανο και Βαρυμπόπη»
Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ώρα 11:00 έως 13:00, Γέφυρα Βαρυμπόπης»