5 Απρ 2018

Το πλέον ανορθολογικό κράτος της υφηλίου.

Τα νοσηλευτήρια δεν έχουν χρήματα για να προμηθευτούν υγειονομικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κλινοσκεπάσματα, σεντόνια, πετσέτες, μαξιλάρια, αναλώσιμα, χαρτί υγείας, καθαριστικό υλικό).
Συνεχίζουν όμως να σπαταλούν μεγάλα ποσά για να μισθοδοτούν στρατιές κλητήρων, κηπουρών, διοικητικών, βοηθητικών, ουσιαστικά αργόσχολων και αργόμισθων.
Τα σώματα ασφαλείας (ΕΛΑΣ, πυροσβεστική, λιμενικό) δεν διαθέτουν επαρκή κονδύλια για την προμήθεια καυσίμων και ανταλλακτικών για τα μέσα κίνησης που διαθέτουν, για την αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών, για την απαραίτητη συντήρηση των οχημάτων. Με το σταγονόμετρο χορηγούνται και οι στολές ένδυσης.
Ο στόλος των λεωφορείων που κινείται είναι ο μισός του διαθέσιμου. Τα ελαστικά μοιάζουν δεκαετίας, το εσωτερικό τους είναι πανβρώμικο, η λέξη "συντήρηση-service" αγνοείται. Κανιβαλίζονται τα μισά οχήματα προκειμένου διάφορα μηχανικά μέρη να χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά για τα υπόλοιπα.

Ο αριθμός όμως του προσωπικού παραμένει ο ίδιος που χρειαζόταν για την λειτουργία του συνόλου του στόλου. Και οι κυβερνώντες πατρονάρουν την ελεύθερη πρόσβαση στα συγκοινωνιακά μέσα χωρίς την καταβολή κομίστρου. Ακόμη και η ΣΤΑΣΥ καταγράφει υψηλά ελλείμματα.
Λογικά πρέπει να είμαστε το πλέον ανορθολογικό κράτος της υφηλίου. Αντί να μεριμνούμε για την βέλτιστη κατανομή των διαθέσιμων πόρων μεταξύ προσωπικού και υλικών μέσων, προκειμένου να παρέχονται στοιχειωδώς επαρκείς υπηρεσίες στους πολίτες και να δίνεται η ευχέρεια στους εργαζομένους στις διάφορες δομές να εργάζονται απρόσκοπτα, εμείς αποδεικνύουμε καθημερινά ότι μέλημα της διοίκησης δεν είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών-ληπτών υπηρεσιών, αλλά αποκλειστικά των κρατικών υπαλλήλων που στελεχώνουν τις δομές. Προτιμούμε να πληρώνουμε τεράστια ποσά για να αμείβουμε ανθρώπους που δεν χρειαζόμαστε, αντί να παρέχουμε τα μέσα στους υπόλοιπους για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

George Billinis infognomonpolitics