2 Απρ 2018

«Ντροπή και Αίσχος… Οι στρατιώτες μας σαπίζουν στα μπουντρούμια, η Γλυκερία…»

«Ντροπή και Αίσχος… Την Ώρα που οι Στρατιώτες μας Σαπίζουν στα Μπουντρούμια, η Γλυκερία…»
Αν και ο Ερντογάν αλλά και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης χτυπούν τα τύμπανα σε προκλητικούς, για την Ελλάδα, ρυθμούς δεν συμβαίνει το ίδιο όταν πρόκειται να τραγουδήσει η Γλυκερία στην Τουρκία. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές Απριλίου και η «Hurriyet» την υποδέχεται με διθυραμβικά σχόλια.
Οι Τούρκοι λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής φαίνεται πως περιμένουν πως και πως την Γλυκερία. Με τίτλο η «βασίλισσα του ρεμπέτικου στο Ις Σανατ» η εφημερίδα «Hurriyet» διαφημίζει την βραδιά που η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη.
Η εφημερίδα, που κατά καιρούς εξαπολύει επιθέσεις στην Ελλάδα, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση, διθυράμβους για την Γλυκερία. Παραθέτει το βιογραφικό της και τις συνεργασίες με Έλληνες και τούρκους καλλιτέχνες. «Η Ελληνίδα ντίβα είναι μια από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές του ρεμπέτικου στην Ευρώπη» γράφει και την επαινεί για την φωνή της και τις μουσικές της ερμηνείες.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γλυκερία θα εμφανιστεί στην Πόλη. Άλλωστε οι Τούρκοι μουσικόφιλοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην τραγουδίστρια και την υποδέχονται πάντα ιδιαίτερα θερμά.
Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που αντέδρασαν με αυτή την είδηση και δεν τους άρεσε καθόλου το ότι η Γλυκερία θα πάει να τραγουδήσει στην Τουρκία ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν φυλακισμένοι στα μπουντρούμια της Τουρκίας.
«Την ώρα που δύο Έλληνες στρατιωτικοί σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές, την ίδια ώρα που η χώρα μας δέχεται προκλήσεις από την γείτονα χώρα, η…
Γλυκερία έχει προγραμματίσει την Τρίτη 3 Απριλίου συναυλία στην γκαλερί Ις Σανάτ της Κωνσταντινούπολης.
Το χειρότερο είναι πως έως τώρα η γνωστή τραγουδίστρια δεν βγήκε να αναβάλει την συναυλία. Τα τουρκικά ΜΜΕ βέβαια εδώ και μέρες εκθειάζουν την Γλυκερία κάνοντας λόγο πως είναι η βασίλισσα του ρεμπέτικου. Αν τελικά πραγματοποιηθεί η συναυλία τότε μάλλον η Γλυκερία θα είναι η βασίλισσα του αίσχους.» γράφουν στο press-gr.com
Εσάς ποια είναι η άποψή σας ; Θα έπρεπε να γίνει αυτή η συναυλία ή όχι;